YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Artırılır?

YouTube İzlenme Sayısı Nasıl Artırılır?

 

YouTube, içerik üreticilerine para kazandırması nedeniyle pek çok üretici bu platformda izlenme sayısına önem vermektedir.  YouTube izlenme yolları arayan bu içerik üreticileri, izlenmek için neler yapmak gerektiğini merak etmektedirler. YouTube’da izlenme sayınızı artırmanın ilk kuralı düzenli olarak video yüklemektir. Videoların arasında uzun zaman olan üreticilerin izlenme sayısı az olacaktır.

Platforma video yüklemeden önce hedef kitlenizi belirlemeli, bu kitleye uygun içerikler hazırlamalısınız. Örneğin gençlere yönelik içerik üretiyorsanız eğlenceli videolara kanalınızda yer vermeniz gerekmektedir. Videolarınızda kullandığınız cümleler de büyük önem arz etmektedir. Örneğin izleyicilerin kanalınıza abone olması için ricada bulunabilir, bir sonraki yayınlayacağınız içeriğin daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

YouTube’a Videoları Yüklerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

YouTube izlenme yolları arayan içerik üreticilerinin video yüklerken dikkat etmeleri gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Eğer kanalınıza bir video yükleyecekseniz bu videonun kurgu aşamasını özenerek hazırlamanız gerekmektedir. Yapacağınız editler kullanıcıların dikkatini çekmeli ve onların keyifli vakit geçirmelerini sağlamalıdır. Videonuzun aralarına ekleyeceğiniz montajlar ile izleyicilerinizin bir sonraki videoyu izlemelerini de sağlamanız mümkündür.

YouTube’a video yüklerken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise videonuzun kapağı ve başlığıdır. Yapılan araştırmalara göre ilgi çekici başlıklar kullanıcıların videoyu izlemelerine büyük katkı sağlamaktadır. Fakat başlık seçerken yanıltıcı cümleler kullanmamalısınız. Clickbait isminin verildiği bu işlem izleyicilerin kanalınıza bir daha uğramamasına neden olabilmektedir. Videonuzda belirleyeceğiniz kapak görseli de aynı şekilde ilgi çekici olmalıdır.

 

YouTube İzlenme Neye Göre Artar?

YouTube izlenme yolları araştıran içerik üreticileri, bu izlenmelerin neye göre arttığını merak etmektedir. YouTube algoritması, video 30 saniyeden fazla izlendiğinde bunu bir izlenme olarak kabul etmektedir. Bu nedenle ilk 30 saniyenin ilgi çekici olması büyük önem arz etmektedir. 300 görüntülenmeye ulaşan tüm YouTube videoları incelenmeye alınmaktadır. Bu nedenle 300 izlenmeden sonra izlenme sayısında bir hareketsizlik olursa bunun için endişelenmemeniz gerekmektedir.

Tüm bunlara ek olarak aynı IP adresi üzerinden yapılan izlenmeler tek bir izlenme olarak sayılmaktadır. Yani aynı IP adresiyle bir video birkaç kez izlendiğinde bu tek bir izlenme olarak kabul edilecektir. Bir kişinin videonuzu defalarca izlemesi birden çok izlenme getirmeyecektir. Ancak farklı IP adresi ile izlenirse birden fazla izlenme olarak gözükecektir.

 

YouTube’da Hangi Tür Videolar Daha Çok İzleniyor?

 

YouTube izlenme yolları arasında videonuzun türünün doğru belirlenmiş olması da çok önemlidir. İnternet üzerinden bir araştırma yaparak bulunduğunuz dönemde hangi tür videoların daha çok izlendiğini görebilir, içeriklerinizi bu yönde hazırlayabilirsiniz. Örneğin mizah yönü güçlü olan videolar tüm dönemlerde en çok izlenen içerikler arasında yer almaktadır. Çocuklar için hazırlanan içerikler de çok fazla izlenebilmektedir. Bunun için oluşturulmuş bir platform olan YouTube Kids için içerikler üretebilir, izlenme sayınızı artırabilirsiniz.