Shazam Nedir?

Shazam Nedir?

 

Günümüzde özellikle gençler tarafından en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Shazam, müzik dinlemeyi seven herkesin telefonunda bulunması gerekmektedir. Shazam müzik bulma konusunda kullanıcılarına yardımcı olmaktadır. Bulunduğunuz herhangi bir ortamda çalan müziğin adını merak ediyorsanız ve bulmak istiyorsanız Shazam kullanarak bu işlemi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu uygulamayı bünyesinde barındıran şirketin 1999 yılında kurulduğu bilinmektedir. Bu durum platformun ne kadar köklü olduğunu göstermektedir. Ülkemizde ise Shazam, 2013 yılından sonra popüler bir şekilde herkes tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

Shazam tüm mobil cihazlara indirilebilen bir uygulamadır. Telefonunuzun uygulama mağazasına giderek arama kısmına Shazam yazıp ilgili uygulamayı telefonunuza indirmeniz mümkündür. Uygulama yüksek boyutlu olmaması nedeniyle çok hızlı bir şekilde telefonunuza inecektir.

 

Shazam Nasıl Kullanılır?

Shazam uygulamasını kullanmak için öncelikle yukarıda da belirtildiği gibi bu uygulamayı telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Shazam tamamen ücretsiz bir kullanım sunmaktadır. Uygulamayı kullanmak için kaydolmanız şart değildir. Kaydolmadan da rahatlıkla uygulamayı kullanmanız mümkündür.

Shazam müzik bulma işlemi ise yalnızca birkaç saniyenizi almaktadır. Uygulamayı açtığınızda karşınıza Shazam simgesi çıkacaktır. Ortamda çalan müziği bulmak için o simgeye tıkladığınızda birkaç saniye içerisinde parçanın adı ve sanatçı bilgisi ekranda belirecektir. Karşınıza çıkan ekrandan parçanın tam halini dinlemek de mümkündür. Ayrıca bu ekranda sevebileceğiniz diğer parçalar da yer almaktadır. Shazam uygulamasına kaydolup giriş yaparak verilerinizin kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. İstediğiniz zaman bu verilere ulaşarak tekrar deneyim edinmeniz de mümkün hale gelmektedir.

 

Shazam Hangi Özellikleri Sunar?

Shazam müzik bulma konusunda en iyi hizmeti sunmaktadır. Uygulama, müzik bulma özelliği dışında pek çok özelliği de bünyesinde barındırmaktadır. Bu özelliklerden biri de Shazam sayesinde popüler olan şarkı listelerine ulaşabiliyor olmanızdır. Üstelik ulaştığınız bu parçaları uygulama üzerinden dinleyebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Shazam uygulamasının çok eğlenceli bir keşfet bölümü de bulunmaktadır. Keşfet sayesinde beğenebileceğiniz yeni şarkılara ulaşmanız mümkündür. Keşfet bölümü, ülkenizde en çok dinlenen parçalardan oluşmaktadır. Shazam’ın bir diğer özelliği ise, arama yaptığınız parçalara daha sonra da ulaşabiliyor olmanızdır. Örneğin bir hafta önce bulduğunuz bir parçayı bugün geçmişte görebilir ve tekrar keyifle dinleyebilirsiniz.

 

Shazam’ın Avantajları Nelerdir?

Shazam müzik bulma alanında kullanıcılara pek çok avantaj sunmaktadır. Örneğin bir kafede otururken çalan müziği beğendiyseniz anında o müziğin adını öğrenebilir ve çalma listenize ekleyebilirsiniz. Böylece listenizi genişleterek çok daha kolay bir şekilde müzik keşfi yapabilirsiniz. Dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcı Shazam ile müzik aratarak keyifli vakitler geçirebilmektedir.

 

Apple Müzik ile senkronize olarak çalışabilen Shazam sayesinde, arattığınız bir müziğin tam versiyonunu dilediğiniz kadar dinleme avantajına da sahip olabilirsiniz. Üstelik müziği bulduğunuzda o müziğin YouTube linki de karşınıza çıkacaktır. Dilerseniz YouTube’dan da arattığınız müziğin tam halini dinlemeniz mümkün olmaktadır.