Instagram Canlı Yayınlarından Para Kazanma Yolları

Instagram Canlı Yayınlarından Para Kazanma Yolları

 

Sosyal medya platformlarının kullanımı yaygınlaştığı için artık bu platformlar bir gelir kapısı olarak da kullanılabilmektedir. Instagram tarafından yapılan son hamleye göre artık Instagram canlı yayından para kazanma mümkün olmaktadır. Bu özellik şu an deneme aşamasında olduğu için yalnızca bazı kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır.

Önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar tarafından gerçekleştirilebilecek olan canlı yayından para kazanma özelliği, TikTok mantığı ile aynı çalışmaktadır. Takipçileriniz veya sevenleriniz Instagram’dan rozet satın alarak size bu rozetleri hediye olarak gönderebilecektir. Siz de bu rozeti gerçek paraya dönüştürerek banka hesabınıza çekebileceksiniz. Bu özellik sayesinde iyi bir takipçi kitlesine sahip olan popüler kullanıcılar, çok iyi ücretler kazanabileceklerdir.

Instagram halihazırda satış ortaklığı, reklam alma gibi işlemler ile para kazanılabilen bir platform. Canlı yayınlardan para kazanma özelliğinin gelmesi ile birlikte bu ücreti direkt Instagram size yatıracağı için daha güvenilir bir ortamın oluşması beklenmektedir.

 

Instagram Canlı Yayınlardan Ne Kadar Para Kazanılabilir?

Instagram canlı yayından para kazanma olasılığı tamamen sizin takipçi kitleniz ile aranızda olan iletişime bağlı olmaktadır. Bazı kullanıcılar hiç para kazanamazken bazıları ise 10 binlerce Türk Lirası kazanabilmektedir. Rozetlerin ne kadar kazandıracağı şu an için bilinmiyor fakat TikTok ile aynı mantıkta olduğu düşünülürse düşük miktarlardan yüksek miktarlara kadar her türlü hediyeyi takipçilerinizden alabilirsiniz.

Canlı yayın ile para kazanmanın önümüzdeki günlerde mümkün olacağı bu platformda, kullanıcıların yüksek miktarlar kazanabilmesi için kitlesi ile iletişim içinde olması ve onlara kendini sevdirmesi çok önemlidir. Canlı yayınlardan kazanılabilecek tutarı belirleyen şey, takipçilerinizin sizi ne kadar beğenerek takip ettiğidir.

 

Instagram Canlı Yayın Açarak Para Kazanma Kimler İçin Geçerli?

Instagram canlı yayından para kazanma şu an için alfa sürümde olmasından dolayı yalnızca belli bölgelerde, belli kullanıcılar için geçerlidir. Özelliğin tüm kullanıcılar için ne zaman aktif olacağı henüz bilinmese de, tüm kullanıcıların bu özelliği kullanabileceği duyuruldu.

Bu özellik her ne kadar tüm kullanıcılar için geçerli olsa da, takipçisi ve etkileşimi az olan kullanıcıların para kazanması oldukça zor olacaktır. Bu canlı yayınlardan iyi miktarda para kazanabilmek için büyük bir takipçi kitlesine ve canlı yayınlarınızın binlerce kullanıcı tarafından izlenmesine ihtiyacınız olacaktır. Bunu sağlamak da az takipçili hesaplar için oldukça zordur.

 

Instagram Canlı Yayından Para Kazanma Özelliği Ne Zaman Gelecek?

 

Instagram canlı yayından para kazanma özelliği şu an platformda aktif olarak kullanılıyor fakat ne yazık ki bu özellik şu an için herkes tarafından kullanılamamakta. Özellik halihazırda alfa sürüm ile belirli bölgelerdeki az sayıda kullanıcılar üzerinde denendiği için herkese ulaşmasının biraz zaman alabileceği söylenmekte. Bu özellik ile alakalı merak edilen diğer bilgilerin ise ne zaman duyurulacağı henüz bilinmemektedir.