Apple Music Nedir?

Apple Music Nedir?

 

Apple Music, Apple tarafından sunulan bir müzik dinleme platformudur. Apple Music özellikleri bakımından günümüzde milyonlarca kullanıcı tarafından beğeniyle kullanılmaktadır. Apple Music bünyesinde 45 milyondan fazla şarkı barındırmaktadır. İlk 3 ay boyunca ücretsiz dinleyebileceğiniz bu parçaları, daha sonra reklamsız olarak dinleyebilmek için abonelik satın almanız gerekmektedir.

Apple Music, tüm mobil cihazlardan ve kişisel bilgisayarlardan kullanılabilen bir platformdur. Dinlediğiniz müzikleri indirip çevrimdışıyken de dinleyebileceğiniz bu platform, dünya üzerinde 60 milyondan fazla aboneye sahiptir. Arkasında Apple gibi güçlü bir şirketin bulunması kullanıcıları bu platformu kullanmaya itmektedir.

Özellikle Apple kullanıcılarının mp3 indirme konusunda yaşadıkları sıkıntılar bu platform sayesinde çözülebilmektedir. Bu platformu yalnızca Apple kullanıcıları değil, android cihaz sahibi olan kullanıcılar da rahatlıkla kullanabilmektedirler. Ayrıca bu servis tüm kişisel bilgisayarlarda da kullanılabilmektedir.

 

Apple Music Nasıl Kullanılır?

Apple Music özellikleri açısından zengin bir müzik servisidir. Bu müzik servisini kullanabilmek için öncelikle mobil cihazlara veya bilgisayarlara uygulama mağazası üzerinden bu uygulamayı indirmeniz gerekmektedir. İndirme işlemini tamamladıktan sonra birkaç dakika sürecek olan kayıt işlemini tamamlayarak uygulamaya giriş yapmalısınız.

Uygulamaya ilk kez giriş yapıyorsanız 3 ay boyunca ücretsiz bir şekilde reklam görmeden müzik dinlemeniz mümkündür. Daha sonra reklamsız olarak dinlemeye devam etmek için abonelik satın almanız gerekmektedir. Apple Music abonelikleri üçe ayrılmaktadır. Bunlar öğrenci aboneliği, bireysel abonelik ve aile aboneliğidir. Öğrenciyseniz uygulamaya ayda 6,99 TL ödemeniz gerekmektedir. Bireysel abonelikler 13,99 TL iken aile aboneliği ise 20,99 TL’dir. Aile aboneliğinde 5 kişiye kadar kullanım sunulmaktadır.

 

Apple Music Hangi Avantajları Sunar?

Apple Music özellikleri açısından kullanıcılara pek çok avantaj sunmaktadır. Bu avantajlardan en önemlisi ise, cihazlar arasında senkronize yapabilmenizdir. Örneğin telefondan dinlediğiniz bir şarkıyı kütüphanenize ekleyerek daha sonra bilgisayarınızdan kütüphaneye giriş yapıp aynı şarkıyı dinleyebilirsiniz.

Apple Music, çeşitli kategorilerde milyonlarca şarkı barındırmaktadır. Dilediğiniz şarkıyı arama kısmından bularak dinleyebilir, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca Apple Music içerisinde rastgele oluşturulmuş oynatma listeleri de bulunmaktadır. Dinlemekten keyif aldığınız müzik türüne göre bu listeleri kullanarak yeni şarkılar keşfetmeniz mümkün olmaktadır.

 

Apple Music’in Diğer Platformlardan Farkı Ne?

Apple Music özellikleri bakımından diğer müzik servislerinden daha farklı deneyimi kullanıcılarına sunabilmektedir. Apple Music ile diğer servisler arasındaki farkların başında daha köklü bir şirkete ait olması gelmektedir. Apple şirketinin teknoloji dünyası üzerindeki varlığına bakılırsa Apple Music kullanıcılara daha büyük güven vermektedir.

Apple Music, diğer müzik servislerine göre çok daha ucuzdur. Aylık yalnızca 13,99 TEL ödeyerek bu servise sahip olmanız mümkündür. Apple Music şarkı sözlerini gösterme konusunda çok daha başarılıdır. Diğer platformlara bakıldığında Apple Music’teki bu özellik daha stabil çalışmaktadır. Siz de cihazlarınıza Apple Music indirerek sınırsız bir şekilde müzik dinleyebilirsiniz.