Spotify Nedir?

Spotify Nedir?

 

Spotify, İsveç merkezli bir dijital müzik platformudur. Spotify’ın dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Aylık abonelik sistemi ile çalışan Spotify, içerisinde milyonlarca müzik barındırmaktadır. Bu müziklerden dilediğinizi uygulama üzerinden dinleyebilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Spotify, diğer sosyal medya platformları ile senkronize olabilen bir platformdur. Facebook hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızın neler dinlediğini görmeniz mümkün olmaktadır. Ayrıca Spotify’da dinlediğiniz parçaları, uygulamaya yerleşik olan paylaşma özelliği ile Instagram profilinize hikaye veya gönderi olarak kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

Spotify aylık abone sistemi ile çalışmaktadır. Yani bu uygulamayı kullanmak için ücret ödeyerek abone olmanız gerekmektedir. Fakat uygulamanın ücretsiz versiyonu da bulunmaktadır. Bu versiyonda müzik dinlerken karşınıza reklamlar çıkmaktadır. Bu reklamları istemiyorsanız aylık ücret ödeyerek sınırsız müziği reklamsız olarak dinleyebilirsiniz. Spotify nasıl kullanılır sorusu ise bu platformda sınırsız müzik dinlemek isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır.

 

Spotify Nasıl Kullanılır?

Spotify nasıl kullanılır sorusunun cevabına gelecek olursak, Spotify herkesin kullanabileceği basit bir uygulamadır. Öncelikle uygulamanın android ve ios sürümünü telefonunuza indirmeniz gerekecektir. İndirilen uygulamaya giriş yaparak üye olmanız gerekmektedir. Ardından dilerseniz Premium abonelik alabilir, dilerseniz de reklam izleme karşılığında uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Uygulamayı açtığınızda karşınıza gelen ekrandan en çok dinlenen listelere, müzik türlerine, oynatma listelerine ve arama butonuna ulaşabilirsiniz. Arama butonundan dilediğiniz müziği açarak keyifle dinlemeye başlayabilirsiniz. Ayrıca indirdiğiniz müziklere de aynı ekran üzerinden kolaylıkla ulaşabilir, çevrimdışıyken bu müzikleri dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, telefonlarda olduğu gibi bilgisayarlarda da kullanılabilmektedir. Spotify’ın bilgisayarda kullanımı da tıpkı telefonlardaki gibi çok basittir.

 

Spotify Premium Üyelik Almak Şart mı?

Spotify nasıl kullanılır sorusunun cevabını öğrenerek üye olan kullanıcılar bu platformdan Premium üyelik almanın zorunlu olup olmadığını merak etmektedirler. Spotify kullanabilmek için Premium üyelik almanız zorunlu değildir fakat ücretsiz sürümü kullandığınızda karşınıza çok fazla reklam çıkacağı için bu durum can sıkıcı olabilmektedir.

Spotify Premium üyelik aylık 18 TL’dir. Yalnızca 17,99 TL ödeyerek bu uygulamayı bir ay boyunca reklamsız bir şekilde dilediğiniz gibi kullanmanız mümkündür. Eğer öğrenciyseniz uygulamanın öğrenci planından da kolay bir şekilde faydalanabilirsiniz. Öğrenciler bu uygulamaya aylık 8,99 TL ödemektedirler.

 

Spotify’da Oynatma Listesi Nasıl Oluşturulur?

Spotify nasıl kullanılır başlığı altında bahsettiğimiz oynatma listesi, müzik dinlemeyi seven kişilerin beğendikleri parçaları tek bir bölümde sıralamasını sağlamaktadır. Oynatma listesi oluşturabilmek için öncelikle kitaplık seçeneğine dokunarak ardından + simgesine dokunmanız gerekmektedir. Karşınıza gelen ekrandan çalma listesine bir isim vererek oluştur simgesine tıklamanız gerekmektedir.

 

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra şarkı ekle seçeneğine dokunarak hoşunuza giden tüm şarkıları tek bir liste altında çok kolay bir şekilde sıralayabilirsiniz. Oynatma listesinde yer alan oynat butonuna tıkladığınızda listenizde yer alan parçalar baştan sona çalmaya başlayacaktır.