LinkedIn İçerik Oluşturucu Modu Nedir?

LinkedIn İçerik Oluşturucu Modu Nedir?

 

Microsoft bünyesinde bulunan LinkedIn, platforma sürekli yenilikler getirmektedir. Kullanıcı deneyimini artırmak için getirilen bu yenilikler milyonlarca kullanıcının bu platformu aktif olarak kullanmasını sağlamaktadır. LinkedIn içerik oluşturucu modu ise içeriklerinizi profilinizde ön plana çıkarmanız olanak vermektedir.

Normalde LinkedIn profilinizi ziyaret edenler banner ve profil fotoğrafınızın altında başlık ve hakkında bilgilerini görürken bu moda geçiş yaptığınızda öne çıkanlar ve etkinlik bölümleri daha kolay fark edilebilir olacaktır. Özellikle canlı yayın yapmayı seven kullanıcılar bu özelliği aktif olarak kullandıklarında canlı yayınlarını kapak kısmından gösterme imkanını elde edebiliyorlar. LinkedIn profillerini daha etkin bir şekilde yönetmek isteyen kişilerin bu özelliği aktif hale getirmeleri gerekmektedir.

 

LinkedIn İçerik Oluşturucu Moduna Nasıl Geçilir?

LinkedIn içerik oluşturucu modu sizin tarafınızdan aktif edilmesi gereken bir özelliktir. Öncelikle profilinize giderek oluşturucu modu: kapalı yazısına tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkan ön izleme bilgilendirmelerini sonraki butonu ile geçerek hashtag eklemesi yapmalısınız. Bu etiketleri en iyi şekilde seçmeniz büyük önem arz etmektedir.

Tüm işlemleri yaptıktan sonra kaydet butonuna tıklayarak içerik oluşturucu modunu aktif etmiş olacaksınız. Bu moddan çıkmak için yine aynı işlemleri tekrarlamanız mümkündür. İçerik oluşturucu modu sizin LinkedIn deneyiminizi ciddi oranda etkileyeceği için bu özelliği aktif olarak kullanmanız önerilmektedir.

 

LinkedIn İçerik Oluşturucu Modu Avantajları Nelerdir?

LinkedIn içerik oluşturucu modu sizlere birçok avantaj sunmaktadır. Öncelikle profilinizde bir bağlantı kur butonu yerine takip butonu bulunacaktır. Sizi ne kadar kullanıcının takip ettiği ise aynı şekilde profilinizde görüntülenecektir. En önemli avantajı ise ilgi alanlarınızın profil girişine etiket olarak eklenebilecek olmasıdır. Bu sayede daha fazla kullanıcıya erişmeniz mümkün olacaktır.

Etkinlik ve öne çıkanlar bölümlerini öncelikli hale getirerek profilinizin görünümünü değiştirecek olan bu özellik aynı zamanda banner alanını canlı yayınlar ile aktifleştirmenize olanak sağlamaktadır. Aktivite bölümünüz ise en son içeriğinizi öne çıkaracak şekilde görünmektedir. Tüm bunların yanında beğen ve yorumlarınız ise gizli kalmaktadır. Siz de içerik oluşturucu moduna geçerek bu avantajlara sahip olabilirsiniz.

 

LinkedIn İçerik Oluşturucu Modu Kullanmanın Önemi Nedir?

LinkedIn içerik oluşturucu modu bazı kullanıcılar için önemli olabilmektedir. Özellikle alanında popüler olan kişiler bu özelliği aktif ederek takipçi sayısını herkese gösterip olumlu bir algı yaratabilmektedir. Fakat düşük takipçi sayısına sahip olan kişilerde bu durum olumsuz bir algı yaratacaktır. Bu nedenle LinkedIn platformunda popüler değilseniz bu özelliği aktif etmemeniz önerilmektedir.

 

Tüm bunların yanında profilinizde etiket kullanabilecek olmanız nedeniyle, bu özellik popüler olmak isteyen kullanıcılar için de çok önemlidir. Doğru ve popüler olan etiketleri kullanarak daha fazla LinkedIn kullanıcısını profilinize çekmeniz mümkündür. Ayrıca kariyer basamaklarını çıkmak isteyen kişilerin içerik oluşturucu modu dahil olmak üzere tüm özellikleri etkin bir biçimde kullanması çok önemlidir.