Discord Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Discord Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

 

Discord, kullanıcıların birbirleri ile ses ve metin formatında etkileşime girebildiği bir sosyal ağdır. Discord’da arkadaşlarınızla sesli olarak toplantılar düzenleyerek birbirinize dosya aktarımı yapmanız mümkündür. Ayrıca Discord ekran paylaşımı sayesinde bilgisayarınızın veya mobil cihazınızın ekran görüntüsünü canlı olarak arkadaşlarınızla paylaşmanız mümkündür.

Ekran paylaşımı sayesinde karşıdaki kişinin sizin ekranınızı görmesini sağlayabilir ve bu özellik ile karşı tarafla etkileşim halinde olabilirsiniz. Ekran paylaşımı ilk zamanlarda yalnızca bilgisayar üzerinden yapılabiliyor olsa da gelen son yenilikler ile birlikte artık android cihazlarınızın da ekranını karşı taraf ile paylaşmanız mümkün olmaktadır.

 

Tarayıcıda Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Ekran paylaşımı yapabilmek için öncelikle bilgisayarınızın tarayıcısından Discord hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş işlemini gerçekleştirdikten sonra arkadaş listenizden ekranınızı paylaşmak istediğiniz arkadaşınızı seçerek sağ üst kısımda yer alan sesli arama butonuna tıklamanız gerekmektedir. Tabi bunun için arkadaşınızın çevrimiçi olması şarttır.

Sesli arama isteğinizi karşı taraf kabul ettikten sonra karşınıza çıkan ekrandan profil simgesinin altında ekranı paylaş seçeneği belirecektir. Bu seçeneğe tıklayarak belirli bir uygulamanın ya da tüm ekranın görüntüsünü karşı taraf ile paylaşabilirsiniz. Tabi öncesinde bu ayarı aynı ekran üzerinden yapılandırmanız gerekmektedir. Bu adımları gerçekleştirerek  Discord ekran paylaşımı özelliğini bilgisayarınızın tarayıcısından çok kolay bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Mobil Cihazlarda Ekran Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Discord ekran paylaşımı, son gelen güncellemeler ile birlikte mobil cihazlarda da kullanılabilmektedir. Öncelikle mobil cihazınızdan Discord uygulamasını açarak giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından ekranınızı paylaşmak istediğiniz arkadaşınızın profiline gelerek sesli arama başlat butonuna tıklamanız ve arkadaşınızın bu isteği kabul etmesini beklemeniz gerekmektedir.

Arkadaşınız sesli arama isteğini kabul ettikten sonra ekran paylaşımı butonu karşınıza çıkacaktır. Eğer çıkmıyorsa ekranı yukarı kaydırarak bu butona ulaşabilirsiniz. Ekran paylaşımı butonuna tıkladığınızda bir uyarı gelecektir. Bu uyarıyı şimdi başla butonuna tıklayarak geçebilir ve arkadaşınızla ekranınızı paylaşabilirsiniz. Ekran paylaşırken Discord uygulamasını arka plana almak ekran paylaşımını durdurmayacaktır. Ekran paylaşımını durdurmak istiyorsanız bildirim panelinden yayını durdur seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

 

Discord’da Ekran Paylaşmak Güvenli Midir?

Discord ekran paylaşımı yapmak son derece güvenli bir işlemdir. Ekran paylaşımı yaptığınız kişi sizin cihazınızda bir işlem yapamaz, müdahale edemez. Yalnızca sizin yaptığınız işlemleri görebilir. Fakat ekran paylaşımı yaparken arkadaşınızın görmemesi gereken uygulamalara giriş yapmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Arkadaşınız giriş yaptığınız tüm sekmeleri ve uygulamaları göreceği için çok dikkatli olmanız gerekmektedir.

 

Ekran paylaşımını yaptıktan sonra işiniz bittiğinde yayını durdur butonuna tıklamayı unutmamalısınız. Çoğu kişi paylaşımın ardından bu butona tıklamayı unuttuğu için zor anlar yaşayabilmektedir. Eğer yayını durdur butonuna tıklamazsanız arkadaşınız ekranınızı izlemeye devam edecektir. Siz de yukarıda yer alan bilgiler doğrultusunda Discord ekranınızı dilediğiniz arkadaşınızla paylaşarak bu platformda keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.