Dailymotion Nedir?

Dailymotion Nedir?

 

Dailymotion, kullanıcılarına eğitim, haber, müzik ve oyun gibi kategorilerde video izleme imkanı sunmaktadır. Site üzerinde yer alan videoları favorilere ekleyerek sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız mümkündür. Bu platformda dilediğiniz türdeki videoya basit bir aramayla ulaşmanız mümkün olmaktadır.

Dailymotion Türkçe dil desteğine sahip olduğu için pek çok Türk kullanıcıya da sahiptir. Video yüklemenin oldukça basit ve ücretsiz olduğu bu platformu milyonlarca kullanıcı ziyaret etmektedir. Platform, kullanıcılarına tıpkı Youtube’da olduğu gibi kazanç sağlamaktadır. Videolarınızda yer alan reklamlarınız izlendikçe para kazanmanız mümkündür. Tabi bunun için ciddi bir abone sayısına ulaşmanız gerekmektedir.

 

Dailymotion Nasıl Kullanılır?

Dailymotion hem mobil cihazlardan hem de bilgisayarlardan ziyaret edilebilen bir platformdur. Bu platformu kullanabilmek için öncelikle uygulama mağazasından Dailymotion uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra tek yapmanız gereken şey uygulamaya ücretsiz bir şekilde üye olmaktır. Üye olduktan sonra giriş bilgilerinizle platforma giriş yapmalısınız.

Siteye giriş yaptıktan sonra eğer video yüklemek istiyorsanız video ekle yazan kısma tıklamanız yeterli olacaktır. Daha sonra göz at sekmesine tıklayarak cihazınızda yer alan videoyu seçip gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Dailymotion’a yükleyebilirsiniz. Platform MP4, MOV, AVI ve WMV formatlarını desteklemektedir.

Dailymotion platformunda dilediğiniz videoyu bulabilmek için arama butonunu kullanmanız yeterli olacaktır. Milyonlarca video arasından dilediğinizi saniyeler içerisinde bulabilirsiniz. Ayrıca ayarlara giderek profilinizi düzenleyebilir ve platformu kendi isteklerinizi göz önüne alarak özelleştirebilirsiniz.

 

Dailymotion Hangi Özelliklere Sahiptir?

Dailymotion, içerisinde bir film kütüphanesi barındırması nedeniyle diğer birçok platformdan ayrılmaktadır. Dailymotion’a video yüklemek isteyen kullanıcıların günlük 10 video sınırını aşmaması gerekmektedir. Ayrıca günlük yüklenecek video süresinin toplamda en fazla 120 dakika olması gerekmektedir. Bu kurallara uymayan kullanıcılar sistemden belli bir süre uzaklaştırılabilmektedir.

Dailymotion’a yüklediğiniz her videonun maksimum 60 dakika olması gerekmektedir. Bir video 60 dakikadan daha uzun olamaz. Eğer sınırları genişletmek veya kaldırmak istiyorsanız belli bir ücret ödeyerek Dailymotion Plus aboneliği almanız mümkündür. Dailymotion platformunun sahip olduğu bir diğer özellik ise video paylaşma özelliğidir. Platforma yüklenmiş olan dilediğiniz videoyu sosyal ağlarınızda paylaşarak arkadaşlarınızın da keyifli vakit geçirebilmelerini sağlamanız mümkündür.

 

Dailymotion Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Dailymotion, istediğiniz türdeki videoları izleyerek keyifli vakit geçirmenizi sağlayan bir platformdur. Dailymotion Plus üyeliği sayesinde birçok kategoride yer alan filmleri yüksek kalitede sınırsız sayıda izlemeniz mümkündür. Dailymotion’da yer alan film kütüphanesi sayesinde donma ve yarıda kesilme olmadan eğlenceli vakit geçirmeniz de mümkün olmaktadır.

 

Dailymotion çok daha basit bir ara yüze sahiptir. Bu ara yüz sayesinde platformu daha kolay ve etkin bir şekilde kullanmanız mümkündür. Platforma ücret ödediğiniz takdirde tek parça filmlere de ulaşabilirsiniz. Ayrıca videoları arkadaşlarınızla paylaşarak, çok daha keyifli bir şekilde arkadaşlarınızla etkileşim kurabilirsiniz.